Колеги ако може някой да ми каже как се центрова това животно,че вече се видях в чудо с нея.Аз съм от Бургас и тука много много не се занимават с 33.Бащата обикаля сервизите и каза,че като чуели 33 и му казвали, че не се занимават.Та намери там някакъв си дето да я центрова ама оня фен я центровал на око(сигурно не е знаел какво прави) та сега колата не пали.Другото което е ,че дроселната клапа е пипана и не знам как трябва да е.По едно време запали на 3 цилиндъра и като бутнах дроселната клапа да се отвори се запали и четвъртия.Сега искам да и направя центровката както трябва та да мога да я подкарам.Моля помагайте,че взех да се отчайвам.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Центровка на 33
Collapse
X
-
хубаво си отворил тема,ама е хубаво и да кажеш какъв двигател е по точно,дай некви характеристики за да можем да ти помогнем
-
До колкото знам подаването на искра не се контролира от компютъра на колата,а е чрез дестрибуторната капачка.Става въпрос дали подава искра когато трябва.За такава центровка говоря.Също така и дроселната клапа е пипана и тя трябва да се погледне.Иначе колата няма газово.Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02
Comment
-
Аз дестрибуроната капачка я знам къде е.Въпроса е че не знам дали подава искра в точния момент(по-вероятно да не е така)и няма как да разбера.Няма как да я закарам и до компютърна диагностика понеже не иска да пали,а диагностиката е в другия край на града.Друг е въпроса колко могата да ми вземата за тая диагностика.Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02
Comment
-
Начи 16в има делко,но има и датчик на хол.Ако ти е заминал датчика забрави да запали.Ако не ти дава ток към свещите е Той.Делкото ти е за парама то е застопорено и не се върти като на 8в версията.Ако е 16в не знам как е центровал е делкото,но ако е няма да се учудя.Така че,свали си предна лява гума,наведи се и виж дали отгоре се спуска черен кабел и влиза в мястото,точно между скоростите и блока на двигателя.Ще видиш че се държи с болтче отвиваш го с десетка ключе.Разгледай го да не е скъсан кабела,че тоя ...съм го ял.След това някъде около дупката за наливане на маслото е буксата,откачаш и беганиье към магазина.
Alfa Romeo 156 2.4 JTD Lisan Remap
Alfa Romeo 33
Comment
-
колега, как реши че е 16 волтова,ако съдиш по ремъците си сгрешил,няма 16 волтов мотор с един дросел,най вероятно е 1,7 с джетроник и делко а не 16в и с "дистрибуторна капачка",принципно за да има такава трябва и делко
коя година е колата,винтиловите принципно са перманет и си го пише отзад на капака,ТВОЙТА Е ОТ СТАРИТЕ 4/4
Comment
Comment